Actueel

Historisch Eibergen in beeld en kunst

Dorpsstraat Eibergen

Op zaterdagavond 1 december is de geschiedenis van Eibergen op een bijzondere manier te beleven.

Er vindt dan een unieke samenwerking plaats tussen harmonieorkest Excelsior Eibergen, de Historische Kring Eibergen, Odival Dance Centre, museum De Scheper en verschillende solisten.

Het verhaal van de stad Eckberghe (later het dorp Eibergen) vanaf 1600 tot overmorgen wordt verteld met historisch beeldmateriaal. De beelden worden versterkt door muziek, dans en beeldende kunst. Ook zullen inwoners uit het verleden en het heden de geschiedenis met verhalen en anekdotes beschrijven. Een echte cross-over dus van verschillende kunstvormen door lokale verenigingen en artiesten!

De muziek is heel uiteenlopend, zo zal Tim Meulenbeld soleren op trompet in het nummer Manhattan van Philip Sparke en speelt Janne-Minke Nijp betoverend harp als Willem Sluyter ten tonele komt. Lieke Hettinga zorgt met haar zang voor kippenvel, en dansgroep “E for Excellent” van Odival Dance Centre en een speciaal kunstproject van Teun te Velthuis en Kevin Bauer zorgen ervoor dat u oren en ogen tekort komt.

De voorstelling start om 20.00 en wordt gehouden in de tennishal aan Mors 13 te Eibergen. Kaarten voor deze voorstelling kosten 11 euro en zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Gellekink. Ook zijn kaarten iedere zondag tussen 12.30 en 13.00 verkrijgbaar in Het Spieker Eibergen.

spiekerwoningen Eibergen
spiekerwoningen Eibergen

Gerelateerde Afbeeldingen:

Het delen van dit artikel stellen we zeer op prijs