Artikelen

Mijn jeugdherinneringen aan de Grotestraat in Eibergen

Eibergen Dorpsstraat met Postkantoor

Onderstaand artikel kwam tot stand naar aanleiding van een vraag van de dochter van schrijver ervan, Henk Willemsen (80 jaar) aan de redactie van Old Ni-js.

De vraag was of de redactie in het bezit was van een foto van het oude postkantoor in Eibergen. De redactie was dat niet maar wel verzamelaar Peter van Lith die in het bezit was van bijgaande kaart van het oude postkantoor aan de Grotestraat.

De familie Willemsen woonde toen in het pand naast het postkantoor. Het commentaar van Henk Willemsen was: Deze kaart is een oudere weergave met het voormalige postkantoor Dit pand is voor of in de oorlog van bestemming veranderd Beneden was een galanteriewinkel en in het bovenhuis had dr ter Braak jr (onze huisarts en broer van Menno ter Braak) zijn praktijk.

Op de foto van het huis naast het oude postkantoor is inderdaad een schoenmakerij afgebeeld. In mijn tijd stond op deze plek het aanneem- c q timmerbedrijf van de opa en Jan Fokkin(g)k. De vrouw voor het huis is zeer waarschijnlijk de moeder van mijn opa Willemsen, die in de oorlog gestorven is.

Het complete artikel is gepubliceerd in Old Ni-js nummer 90.
Klik hier om deze uitgave te bestellen

Gerelateerde Afbeeldingen:

Het delen van dit artikel stellen we zeer op prijs