Actueel

Verzamelen voor ‘Kijk op Eibergen’

Foto Kijk op Eibergen

Sinds kort kunt u bij de Jumbo van Patrick Hobelman plaatjes verzamelen voor het boek ‘Kijk op Eibergen’. Het boekwerk is het resultaat van een samenwerking tussen de Jumbo van Hobelman en de Historische Kring Eibergen.

Voorzitter Arie Ravesloot: “We waren meteen enthousiast over het idee van Patrick. Hans Hanning, Henk ter Agter, Henk Sieben en Ton Esman hebben hard gewerkt aan de samenstelling van het boek. Het past natuurlijk mooi in die oude typisch Nederlandse traditie van plaatjes verzamelen voor plakboeken. Het is een mooi boekwerk om straks in de kast te hebben. En het zet de Historische Kring ook mooi in de schijnwerpers. Maar we hebben trouwens ook dankbaar gebruik kunnen maken van andere archieven.”

Er zijn voldoende gratis boeken ‘Kijk op Eibergen’ beschikbaar. De plaatjes hebben betrekking het gebied binnen op de grenzen van de voormalige gemeente Eibergen, dus ook Rekken, Beltrum en Zwolle komen er in voor.

Elke twee pagina’s van het boek staat een ander thema centraal, 26 in totaal. Bij elke tien euro in de winkel besteed krijgt u een zakje met vier historische plaatjes. Daarnaast zijn er elke week ook vier producten waarbij extra plaatjes worden weggegeven.

Op de foto ziet u Patrick Hobelman (links) en Arie Ravesloot.
Foto: Rob Stevens
©Achterhoek Nieuws Eibergen Neede

Gerelateerde Afbeeldingen:

Het delen van dit artikel stellen we zeer op prijs