Actueel

Jaarlijks uitstapje Historische Kring Eibergen

philips museum

Op woensdag 8 mei aanstaande houden we onze jaarlijkse excursie. We vertrekken om 8.00 uur vanaf Hartemink, Kiefteweg 6. Om 9.45 uur hopen we aan te komen in het plaatsje Zeeland. We krijgen hier koffie met vlaai. Om 10.45 uur vertrekken we dan naar Eindhoven waar we om 11.30 uur aan hopen te komen. Daar bezoeken we het Philips Museum.

De tentoonstelling gaat over het heden, verleden en toekomst van dit wereldconcern. De vaste expositie gaat over innovatie en ondernemerschap.U krijgt een fascinerend beeld van hoe Philips zich van een kleine gloeilampenfabrikant tot een groot wereldconcern heeft ontwikkeld, vanaf de start van de onderneming in 1891 tot en met de innovaties van morgen. Er is ook tijd om nog zelf rond te kijken in het museum of iets te drinken in het museumcafé. Een deskundige gids van het museum gaat mee in de touringcar voor een tour langs het Eindhovens Philipserfgoed. Tijdens de rondrit kunt u uw zelf meegenomen lunch nuttigen.

Hierna heeft u nog tijd om vrij te besteden. Nog even de benen strekken voordat we terugrijden richting Achterhoek. U kunt de winkelstraat in of neerstrijken op een terrasje of een wandeling door de stad maken.

Om 15.45 uur vertrekken we en gaan naar Didam voor een heerlijk diner. We hopen dan om 20.00 uur weer in Eibergen te zijn. Gaat u mee? Geef u dan per e-mail op bij Gerrie Klein Willink: gerrieodink39@gmail.com

Bij opgave graag aangeven of u in het bezit bent van een Museumjaarkaart. De kosten zijn € 55,00 per persoon. Dit is inclusief koffie/gebak, entree en bustocht in Eindhoven en het afsluitende diner.

Het bedrag maakt u over naar NL92 RABO 0316 448 095 t.n.v. HKE onder vermelding van reisje 2019.

Zodra het geld binnen is bent u deelnemer aan de reis.

Er zijn 50 plaatsen beschikbaar en de inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst van betaling. Dus vol is vol. De rollator kan probleemloos mee in de bus en in het museum is een lift.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Het delen van dit artikel stellen we zeer op prijs