Actueel

Verslag van de excursie naar Haps en Kevelaer

Onder een staalblauwe hemel verzamelden zich op woensdagmorgen 9 mei jl. 43 leden van de Historische Kring bij de garage van touringcarondernemer Hartemink voor de excursie 2018.

Chauffeur Wilfried nam zich voor om zodanige wegen te kiezen – en met name rijkswegen te ontzien – dat het gezelschap optimaal zou kunnen genieten van het in het zonlicht badende groene landschap. Onder andere het Montferland en het Reichswald en ook de dijken van de glinsterende rivieren zoals de Rijn en de Maas boden een prachtig uitzicht en zelfs de Niers werd niet overgeslagen.

De tocht leidde in eerste instantie naar de Aalshof in het Brabantse Haps. Hier was koffie met zelf gebakken appeltaart en draaide verder alles om kippen, eieren en verschillende soorten advocaat. Dit geheel werd op enthousiaste en komische wijze door een charmante Brabantse met idem tongval aan ons publiek gepresenteerd. Nadien ging de tocht via Limburg in de richting van onze oosterburen.  Het museum voor volkskunde en kultuurgeschiedenis van Kevelaer was het – dankzij een kermis in de stad moeilijk bereikbare – doel van de tocht.

Na een rondleiding door een Duitse gids was er nog even tijd voor een kort wandelingetje door het fraaie Kevelaer voordat chauffeur Wilfried het gezelschap voor het afsluitende diner via de Maasduinen naar het Gelderse Babberich bracht. Daar werd in restaurant ‘’t Centrum’ een prima maaltijd geserveerd. De weg terug verliep snel, namelijk over louter rijkswegen, in de richting van de Kiefteweg in Eibergen. Van de zijde van de reizigers was er niets dan lof, hetgeen chauffeur Wilfried en de organisatoren Gerrie Klein Willink en Hennie Floors in dank afnamen. Misschien een idee om volgend jaar ook eens in te schrijven?

foto’s gemaakt door Hennie Floors

Gerelateerde Afbeeldingen:

Het delen van dit artikel stellen we zeer op prijs